Preskoči na vsebino


Revija Vzgoja

Teden vzgoje: 2019, 2020.

Slomškov dan.

Rastoča knjiga.

 

Teden vzgoje 2020: Slovenija, moja domovina, 6. - 13. september 2020

________________________________

17. Slomškov dan, 26. september 2020, na Ponikvi

________________________________

Koncert Bodi svetloba bi moral doživeti vsak specialni pedagog, svetovalni delavec, učitelj in študentje pedagogike. V enem večeru je bilo toliko sporočil o življenju slepih in slabovidnih, ki jih v več predavanjih ne moremo sprejeti. Uvod je bil izjemen, ko je napovedovalka začela koncert v temi. Tako smo doživeli, kako slepi vsak dan živijo in govorijo ljudem v temi. Tema pa ni prazna, ampak glas, ki ga je napovedovalka izgovarjala je šel do ušes poslušalcev, polne dvorane. Kljub temu, da je tama, beseda teče in sporoča, se dotika srca. Doživeli smo moč besede, moč glasu, zvoka. Kot je pomembna svetloba, tako pomemben je glas, tako pomembna je beseda. Na tem koncertu smo doživeli prav to, moč besede. Ne le za slepe, ampak za vsakega človeka.

_______________________________

Okrogla miza: Človek kot umetniško delo, 23. 4.2019, Knjižnica Otona Župančiča
Pogovor ob 20. letnici izhajanja revije Vzgoja o tem, kaj je vzgoja danes. Spraševali smo se tudi, kaj od tega lahko najdemo v reviji, ki se v Sloveniji edina v celoti posveča vprašanju oblikovanja človeške osebnosti. Pri pogovoru so sodelovali snovalci revije, strokovnjaki s področja pedagoške znanosti in bralci revije.V sodelovanju s Svetovnim etosom Slovenija.  Posnetek.
 

Predavanje: Človek - umetniško delo, p.Silvo Šinkovec, 10. 4. 2019, Župnija Cankova

 

Oddaja ob 20. letnici revije Vzgoja: Obzorja duha, nedelja, 31. 3. 2019, 11.25, TVS 1

 

Predstavitev revije Vzgoja ob njeni 20. letnici, 30. 3 .2019, Občina Lukovica

 

Dogodek ob 20 letnici revije VZGOJA, 10. 1. 2019, Ljubljana
Dogodek se je začel s sveto mašo, ki jo je daroval provincial p. Ivan Bresciani ob spremljavi vokalne skupine Cantate Domino. Sledila je okrogla miza o poslanstvu revije Vzgoja, dogodek pa se je zaključil z druženjem.

 

Oddaja: 20 let izhajanja revije VZGOJA, 10.1.2019, prispevek na Radiu Ognjišče.

Razstava 2022

Ob odprtju razstave o zgodovini jezuitskega kolegija pri sv. Jakobu Arhiv RS, 9. december 2022 P. Silvo Šinkovec, župnik župnije Ljubljana – sv. Jakob   Spoštovani gosp...


Print Friendly and PDF