Preskoči na vsebino


Molitev za bolne, umirajoče in pokojne

Vsak četrtek, 19.15 - 20.00

Molimo za bolnike v hiši, za umirajoče in za pokojne.

SPREMLJANJE UMIRAJOČIH Prestopiti prag zemeljskega življenja je negotovo dejanje, ker ne vemo kam gremo. Toda, iz razodetja vemo, da nas na drugi strani čaka življenje. Umre telo, duša pa je večna. Ob smrti telo obnemore in se od njega poslovimo, duša pa zapusti telo, svoj šotor, kot pravi sv. Pavel in živi naprej. Če je v luči, gre h gospodu v luč, če je v temi, jo čaka težka prihodnost. Kristjan, kot to izrazi Prešeren »up sreče onstran groba hrani.« Zaradi vere v večno življenje, s sv. Pavlom iščemo »to, kar je zgoraj, kjer je Kristus, sedeč na Božji desnici.« (Kol 3,1) Zato je slovo od življenja velik trenutek.

Lk 16, 19 – 31 Bogatin in ubogi Lazar

 

Kako poteka molitev za bolne in umirajoče?

- Voditelj povabi skupino, da molijo za bolne in umirajoče. Vsak trenutek se nekdo poslavlja od življenja: sam, doma, v bolnišnici, na cesti, v vojni …

- Prižgemo svečo in kadilo, da se blagoslovi prostor.

- Molimo žalostni ali kak drug del rožnega venca.

- Molimo za srečno zadnjo uro: Ker je sv. Jožef priprošnjik za srečno zadnjo uro, zmolimo molitev O, sveti Jožef, Očenaš in Zdravo Marijo za srečno zadnjo uro.

»Bog je namreč svet tako ljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak imel večno življenje.« Jn 3,16


 

O, sveti Jožef,

tvoja zaščita je tako velika, tako močna, tako učinkovita pred Božjim prestolom, vate polagam vse svoje želje in hrepenenja. O, sveti Jožef, pomagaj mi s svojo mogočno priprošnjo, naj mi tvoj nebeški Sin nakloni duhovni blagoslov, po Jezusu Kristusu, Gospodu našem, da bom lahko s pomočjo tvoje nebeške moči hvalil in častil najbolj ljubečega Očeta.

O, sveti Jožef, nikoli se ne utrudim, ko premišljujem o tebi in Jezusu, ki spi v tvojem naročju; ne upam se ti približati, dokler počiva ob tvojem srcu. Močno Ga stisni tudi v mojem imenu, nežno Ga poljubi na glavo in Ga prosi, naj mi ta poljub vrne ob uri moje smrti. Sveti Jožef, priprošnjik za srečno zadnjo uro, prosi za nas. Amen.

Print Friendly and PDF