Preskoči na vsebino


Dobrodošli!


Dobrodošli na mojih obnovljenih spletnih straneh!

Doma sem na Mokrem polju, župnija Šentjernej. V župniji sem odraščal in sanjal o velikem življenju.Apostol me je spremljal na mnogih poteh in me vodil k mnogo ljudem. Moji dnevi so bili polni iskanja in čudenja, veselja in dobrote, spoštovanja in ljubezni. Bila so tudi obdobja bolečine, stiske in samote.

Mnogi ljudje so me obogatili s svojo prisotnostjo, izkušnjo, znanjem, modrostjo, duhovno globino, pogumom, služenjem, predanostjo, z ljubeznijo. Brez njih, bi jaz ne bil to, kar sem. Neizmerno sem hvaležen vsem: očetu Francu in mami Pepci, bratoma Francitu in Jožetu, mnogim bratrancem, zlasti Branetu, sosedu, s katerim sva preživljala veliko prostega časa skupaj, ob žogi in drugih športih; hvaležen sem učiteljem osnove šole in proferosrjem novomeške gimnazije. Veliko so mi dali.

Na dnu srca sem vedno čutil, da je naše življenje odprto, v Presežno in Absolutno. Hvaležen sem vsem, ki so me vodili po potih Duha: kaplani in župniki naše župnije, mladi iz mladinske skupine, voditelji duhovnih vaj (salezijanci, frančiškani, lazaristi...), kartuzijani, moji veliki prijateli. Največ so mi dali jezuiti, slovenski in drugi. Neizmeren je ta zaklad in nespoznavna skrivnost Njegove Ljubezni. Čudovito je zavedanje, da je ob tem Vodnjaku dovolj vode za vse."

Print Friendly and PDF