Preskoči na vsebino


MOLITEV, Pet 21.1.11

Mr 3, 13-19

Da bi bili z Njim

Nato je šel na goro in poklical k sebi, katere je sam hotel. In odšli so k njemu. Postavil jih je dvanajst, ki jih je imenoval tudi apostoli, da bi bili z njim in bi jih pošiljal oznanjat ter bi imeli oblast izganjati demone. Jezus je postavil apostole. Izbral jih je. Svoje sodelavce. Danes kliče nas.

Da bi bili z Njim Odprimo se Božjemu toku v nas. Vsak človek se lahko močno poveže z Bogom. Povežimo se s svojimi mislimi, z meditacijo in z gorečo molitvijo. Tako odpremo tok povezave z Njim. Takrat začutimo ljubezen, veselje in srečo. Začutimo smisel.

Zato nujno vsak dan molimo in vzdržujmo povezavo z Bogom. To nam bo pomagalo ohranjati Božje vrednote v sebi in hoditi za Njim po pravi poti.

Ne pozabimo! Trudimo se vsak dan začutiti Božjo prisotnost v sebi. Pustimo Božjemu toku v nas, da nas presvetli in Božji previdnosti, da vas vodi. Če bi se ljudje zavedali, kakšna moč nam je dana z molitvijo, bi neprenehoma molili. Da bi bili z Njim Magdalena Gornik nas vabi: Spojimo svoje misli z Božjimi in odprimo srca k Bogu s pomočjo molitve.

Molitev je stik z Bogom, je vez z Njim in z vsemi Svetimi. Je most med nami in Njim.

Molitev sprošča, očiščuje.

Z njo preganjamo zle sile in napolnjujemo srca s svetostjo. Molitev odpira, povezuje. Več molimo, močnejša postaja vez med nami in Božjim. Molitev greje, napolnjuje. Po njej prihaja v naša srca ljubezen.

Molitev bistri misli in napolnjuje duha. Z njeno močjo se povežemo s Svetim Duhom in po njej prejemamo milosti.

Molitev je velik dar za človeški rod.

Kdor moli, ta prežene zlo. Kdor moli iz srca, ta prejme dar iz neba. Kdor moli nenehno in poglobljeno, ta prejme posebne milosti.

Oče naš in Zdrava Marija sta molitvi, ki sta Bogu najbolj po volji. A vsaka molitev, priprošnja iz srca bo uslišana.

Molitev rožnega venca naj ima posebno mesto v vsaki hiši, naj bo obred, naj bo združitev vernih src k Jezusu in Mariji, naj bo veselje v družinah.

Nenehna molitev v duhu naj spremlja vsak naš korak, združila bo naša srca z Božjim, napolnila naše duše in nam dajala moč za življenje.

Da bi bili z Njim

Molimo: Gospod, nauči nas moliti. Da bi bili s teboj vsak trenutek. Nenehno. S Teboj. V Tebi. Amen.

Print Friendly and PDF