Preskoči na vsebino


Študentska skupina

Srečanja so ob torkih, 19.15 – 21.00, pri sv. Jakobu v Ljubljani, Gornji trg 18, pritličje.

Študentska skupina BODOČI PEDAGOGI vabi študente, ki se srečujete s tematiko vzgoje preko študija, raznih dejavnosti ali ste po srcu pedagogi in vas tovrstne teme zanimajo.

Jesenska srečanja bodo: 18. 10., 8. 11., 22. 11., 6. 12. in 20. 12.

Pogovarjamo se o vzgoji, povabimo goste, imamo čas za druženje, molitev in duhovno rast.

Vodi p. Silvo Šinkovec. 041 785 111 silvo.sinkovec@rkc.si

Bodoči pedagogi

SREČANJE V JANUARJU.

Prvi torek v mesecu in tokrat celo v letu, smo se bodoči pedagogi zopet srečali. V prvem delu srečanja smo odmevali vtise iz našega prednovoletnega druženja z gostom, ravnateljem Marjanom Peneš iz Predvora. Na kratko smo si še podelili utrinke iz božičnih praznikov. Sledil je osrednji del srečanja. Tokrat smo se pustili presenetiti Matevžu. Za nas je pripravil kratko igro z naslovom “Sodobni iskalec med vagabundom in romarjem” kot uvod v debato o eksistencialnih držah in poteh sodobnega človeka. Srečanje smo zaključili s kratko molitvijo. (Barbara)

NOVEMBRU:

V torek, 4. novembra smo se študentje skupine Bodoči pedagogi pogovarjali o prvi temi v svežem študijskem letu. Ker so bili za nami ravno dnevi, ko se vsi spominjamo umrlih, smo se pogovarjali o društvu HOSPIC. Poslanstvo prostovoljcev v društvu je oskrba hudo bolnih ljudi, ki so v zadnjem obdobju življenja. Društvo je tudi v trdno oporo njihovim svojcem. 
Osrednji del srečanja je bila ganljiva zgodba ene od prostovoljk HOSPICA, ki je tudi članica naše skupine. Zares smo bili hvaležni, da jo je delila z nami. Svojo izkušnjo pa je opisala tudi v reviji Vzgoja, št 63, z naslovom Darilo Življenja življenju. Razmišljali smo o minljivosti, o smrti med mladimi, delili smo tudi lastne izkušnje v zvezi s soočanjem s smrtjo med svojci. Postavili smo si tudi vprapanje, kako spremljati žalujoče, ko se s smrtjo srečajo učenci v šoli.

Srečanje v torek, 18. novembra, na teološki fakulteti, ker je v tem času naš duhovni spremljevalec p. Silvo Šinkovec predaval na teološki fakulteti v sklopu Nikodemovih večerov, smo šli poslušat predavanje, po predavanju pa smo imeli kratko srečanje kar v preddverju TF. Naslov predavanja je Samoljubna žalost, vsebina predavanja pa je izziv papeža Frančiška v apostolski spodbudi Veselje evangelija. Torej: kako izbire, ki jih naredimo vsak dan krepijo v nas VESELJE ali nas porivajo v ŽALOST. Lepo vabljeni! (Anamarija)

Dan: TOREK, vsak prvi in drugi torek v mesecu. 

Kraj: Prostor v župnišču sv. Jakoba, Gornji trg 18, Ljubljana

Čas: 19:15 do 21:15

Na srečanjih imamo tri skope: duhovni, strokovni in družabni. Delimo si izkušnjo vere in jo želimo poglobiti, ker bi radi, da bi bil Kristus v središču našega življenja. Skupaj beremo članke, knjige, razpravljamo o vzgojnih temah, predavanjih na fakulteti, o diplomskih nalogah, ki jih pišemo, udeležimo se kakega predavanja in strokovnega srečanja. Veselimo se življenja in lepote, ki je dana vsakemu članu skupine. Anekdote življenja so značilne za našo skupino.

Teme pogovorov: Vrednote, domovina, družina, svobodna volja, prostovoljno delo, smoter vzgoje in izobraževanja, metode poučevanja, ideje za diplomske naloge, predstavitev diplomskih nalog, metodologija pisanja diplomske naloge, iskanje zaposlitve, svetost, vera, molitev, poklicanost, vera in poklic...Print Friendly and PDF